16-vuotias tyttäreni Laura oli koululuokan kanssa keilaamassa. Hänen aikaisemmat kokemuksensa keilaamisesta olivat laskettavissa yhden käden sormilla ja hänen asenteensa keilaamiseen olivat sen mukaiset: “Mä en osaa, se on kuiteski ihan tyhmää, mä en jaksais mennä sinne.” Hän kertoi, että ensimmäiset puoli tuntia hän valitti ja ruikutti, pallo ei osunut keiloihin vaan vieri ränniin lähes joka työnnöllä. Hän oli pistelistalla viimeisenä ja häviö näytti hyvin todennäköiseltä. Seuraavan tarinan opetus on se, että rakasta mitä teet – ja lopputulos voi olla täysin erilainen.

Rakasta mitä teet – tulet yllättymään

Sitten yhtäkkiä hänelle alkoi tulla toisenlainen tunne, eihän tämä olekaan niin tyhmää, ja hän sanoi kavereilleen että tämä on itse asiassa aika kivaa. Kun seuraavan kerran tuli Lauran vuoro työntää, tulos oli täyskaato, ja sitä seuraavalla kerralla, ja sitä seuraavalla kerralla, ja joka kerta sen jälkeen, täyskaato. Hän sai eniten pisteitä ja voitti koko potin.

Jos haluat tehdä jotakin menestyksekkäästi, jos haluat todella onnistua, rakasta mitä teet.

Laura oppi tärkeän asian joka tulisi meidän kaikkien muidenkin oppia: Jos haluat tehdä jotakin menestyksekkäästi, jos haluat todella onnistua, on tärkeää että rakastat mitä teet. Olkoon se työ tai harrastus, mikä tahansa, on tärkeää että se on itselle mieleistä tekemistä ja sitä tehdään sydämestä käsin, ei vain siksi että se on jokin trendi tai muutkin tekevät.

Esimerkiksi jokin urheiluharrastus johon pakotat itsesi laihtuaksesi. Jos teet sitä pitkin hampain ja vastenmielisesti, et saa aikaiseksi parasta mahdollista tulosta koska tekemisen pakonomaisuus saa stressihormonit virtaamaan ja kaikki on paljon vaikeampaa.

Jos teet jotakin työtä pelkästään rahan takia, työhön tulee helposti puurtamisen ja pakon maku etkä todennäköisesti enää nauti siitä. Ehkä jopa alitajuisesti toivot ettei sinun tarvitsisi edes tehdä sitä. Silloin muutkin aistivat sinussa sen energian eikä työsi kanna hedelmää.

Katso TÄYSII 2017 -seminaarin tallenteet VELOITUKSETTA! Puhujat: Aira Samulin, Ilkka Koppelomäki, Johannes ”Hatsolo” Hattunen, Jutta & Juha Larm, Nina Rinne, Pasi Rautio, Petri Hiissa, Sanna Kämäräinen, Sanna Wikström, Sonja Kaunismäki, Tomi Kokko & Tony Dunderfelt.

Näkökulman muuttaminen

Yksi vaihtoehto on oppia näkemään ikävässäkin työssä se jokin voimaa antava asia joka tekee sen tekemisestä mielekkään. Tunnen erään joka tekee työtä koska rakastaa rahaa niin paljon ja kaikkea sitä mitä sillä saa että on valmis lähestulkoon mihin vain. Hän puhuu usein siitä miten paljon hän rakastaa rahaa ja nimeää asioita joita sillä rahalla saa. Hän todella “syttyy” puhuessaan rahasta. Se toimii, rahaa virtaa paljon ja hän pystyy pitämään yllä loisteliasta elämää.

Jokaisella meistä on jokin tietty ominaisuus tai taito, jota meidän on tarkoitus tehdä ja toteuttaa.

Jokaisella meistä on jokin tietty ominaisuus tai taito, jota meidän on tarkoitus tehdä ja toteuttaa. Sitä kutsutaan elämäntehtäväksi. Joidenkin on hieman opiskeltava sitä varten, lähinnä sen takia että se oikea tapa toteuttaa tehtävää hahmottuisi ja jotkut alkavat tehdä sitä ihan itsestään, tuosta noin vain.

Elämäntehtävän toteuttaminen

Elämäntehtävän toteuttaminen on yleensä erittäin menestyksellistä työtä, koska me teemme sitä sydämestämme käsin. Yleensä me rakastamme tuota tekemistä ja pidämme sitä arvokkaana. Jos me itse pidämme jotakin asiaa arvokkaana, on se sitä muidenkin mielestä ja he ovat valmiita maksamaan siitä.

Jos me emme menesty elämäntehtävämme toteuttamisessa, asiaan liittyy jokin kielteinen uskomus tai ajatus. Kielteinen uskomus voi liittyä myöskin itseemme. Esimerkiksi, emme salli itsellemme hyviä asioita koska ajattelemme ettemme ansaitse niitä.

Myös pelko estää saavuttamasta haluamaamme. Esimerkiksi, haluaisit olla kuuluisa taiteilija mutta sinulla on näkyväksi tulemisen pelko, et voi olla kuuluisa ennen kuin kohtaat ja käsittelet tuon pelon. Tällaiset asiat on kohdattava ja ratkaistava ennen kuin voit päästä asiassasi eteenpäin.

Tärkeää on myös se että teet rakastamaasi asiaa omalla tavallasi, niinkuin sydämesi sinua neuvoo ja ohjaa. Voit kysyä toisten mielipidettä mutta sinun itsesi on oltava siitä täysin samaa mieltä. Ristiriidat lyövät kapuloita rattaisiin ja hidastavat etenemistä.

Selvitä itsellesi oma visiosi, mitä haluat tehdä ja miten haluat sen toteuttaa mutta jätä varaa luovuudelle. Yllätyksiä tulee aina ja on hyvä olla valmis muuttamaan suuntaa ja elämään myös hetkessä.

Artikkelin kirjoittaja Terttu Saksala on Elämäntaidon valmentaja ja hän haluaa tukea ja opastaa muitakin löytämään oman polkunsa, seisomaan vahvana ja suorassa omissa saappaissaan.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

LAHJASI

TÄYSII 2017 -seminaarin tallenteet

Katso TÄYSII 2017 -seminaarin tallenteet VELOITUKSETTA! Puhujat: Aira Samulin, Ilkka Koppelomäki, Johannes ”Hatsolo” Hattunen, Jutta & Juha Larm, Nina Rinne, Pasi Rautio, Petri Hiissa, Sanna Kämäräinen, Sanna Wikström, Sonja Kaunismäki, Tomi Kokko & Tony Dunderfelt.