Johanna Huhtamäki on positiivisen psykologian maisteri (MAPPCP), väitöstutkija, tuotantoalojen diplomi-insinööri, ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti, tietokirjailija ja ammatillinen opettaja. Hän työskentelee kouluttajana, puhujana ja konsulttina tavoitteenaan rakentaa kukoistusta samanaikaisesti sekä organisaatio- että yksilötasoilla.
Noin kymmenen vuotta sitten Johanna sai kuulla olevansa vakavasti sairas ja ettei mitään voitaisi tehdä. Tämä pysäyttävä ja totaalisen yllättävä uutinen toimi käännekohtana hänen elämässään. Vaikka lopulta kaikki kääntyikin ja Johanna parantui, hän ei ole unohtanut tuota hetkeä elämässään. Se sai Johannan konkreettisesti elämän rajallisuuden eteen. Hän ei voisi vaikuttaa jäljellä olevien päivin määrään, mutta hän voisi vaikuttaa siihen, millaisia jäljellä oleva päivät olisivat.
Haasteita ja arvojen kirkastumista
Sairastumisen ja parantumisen jälkeen Johanna on määrätietoisesti pohtinut arvojaan ja muokannut elämäänsä kohti sitä, minkä hän uskoo lisäävään hyvinvointia niin yksilöille kuin organisaatioillekin. Hän on siirtynyt vastuullisista työtehtävistä yrittäjäksi ja kehittänyt itseään opiskelemalla ja kirjoittamalla.
Elämä arvojen mukaan ei ole tehnyt siitä helppoa, saati säästänyt elämän eteen tuomilta haasteilta. Vuonna 2022 Johanna menetti yllättäen nuorimman lapsensa. Jälleen hänen piti pysähtyä ja pohtia elämäänsä. Vaikka suru kulkee mukana, Johanna on jälleen saanut tärkeän muistutuksen jo aiemmin oppimastaan: Voimme kaiken keskellä vaikuttaa siihen, millaisia päivämme olisivat.
Vaikeudet ovat kirkastaneet Johannan arvoja ja kannustaneet häntä elämään niin, että arvot eivät ole vain kauniita sanoja tai toiveita jostain paremmasta, vaan totta arjessa. Hän muistuttaa, ettei kenellekään ei ole luvattu huomista. Varmaa on vain tämä hetki. Ja jos tämä hetki on kaikki, mitä meillä on, miksi emme tekisi siitä niin hyvää kuin mahdollista?
Tutustu Johannaan: Verkkosivut / Instagram / LinkedIn / 044 – 023 0581 / johanna(at)dreamstar.fi
Johanna Huhtamäki | Trauman vaikutus ihmisen arvomaailmaan
Tutkimusten mukaan jopa 80 prosenttia ihmisistä kohtaa elämänsä aikana vähintään yhden traumaattisen kokemuksen. Tällaiset hetket, ehkä vain silmänräpäyksen mittaiset, voivat muuttaa ihmistä pysyvästi. Ne voivat särkeä aiemmat uskomukset ja arvomaailman, jonka varaan elämä on rakentunut.
TÄYSII 2024 -seminaarin puheessaan Johanna toteaa, että mahdollinen kasvu ei ole riippuvainen kivun, ikävän ja tuskan poistumisesta. Entä jos traumaattiset kokemukset voisivat muuttaa elämää tavalla, jonka voi jollakin tavalla olla jopa aiempaa parempaa? Entä jos ne voisivat toimia ponnahduslautoina kasvuun, kehitykseen ja aiempaa kestävämpään arvopohjaan?