Tässä mielenkiintoinen aihe – Dharma – elämän tarkoitus.

”It is better to live your own Dharma imperfectly, than to live an imitation of somebody else’s life with perfection.” -Bhagavad Gita

Vapaa käännös; ”On parempi elää omaa Dharmaa epätäydellisesti, kuin kopioida ja elää jonkun muun elämää täydellisesti.”

Bhagavad Gita on 400-100 eaa. syntynyt hindulaisuuden pyhä kirjoitus, joka on osa laajempaa tekstikokonaisuutta Mahabharataa (Wikipedia).

Mitä on Dharma?

Dharma on sanskritin kielen sana, joka vapaasti käännettynä tarkoittaa oikeaoppista elämistä, elämän tarkoitusta.

Sanan syvällinen tarkoitus löytyy vanhoista Hindu-tekstistä Vedasta, joka kuvaa Dharmaa sisäisenä viisautena, kosmisena johdatuksena, ei vaan yksilöä kohden, vaan koko universumissa. Jotta yksilö seuraisi omaa Dharmaa, hänen tulee seurata omaa sisäistä johdatusta. Helppoa, eikö? Todellisuudessa tämä tuntuu olevan lähestulkoon, se kaikkein vaikein asia ihmisyydessä. Vai mitä mieltä olet?

Syy ja selitys löytyy mielestä, joka vie yleensä suurimman osan huomiosta. Mieli rakentuu ensisijaisesti meidän oman mielen äänestä. Sen lisäksi siellä on ympäristön, kulttuurin, esi-isien ja äitien perimä, ystävien ja muiden läheisten äänet ja puheet. Mieltä muovaa myös omat uskomukset ja odotukset, jotka kaikki yhdessä ja yhteensä aikaansaavat kovan melun ja kakofonian – toisin sanoen missä kaikki äänet, puheensorina ja ajatukset sekoittuvat miljoonasta erillisestä, aina yhdeksi kokonaiseksi massaksi ja möykyksi.

Miten oivaltaa oma Dharma?

Seuraavaksi jaan kuusi reittiä, joita pitkin voit löytää oman totuudellisen Dharmasi. Voit soveltaa niitä kaikkia, tai poimia näistä ne, jotka sopivat juuri sinun polullesi ja seuraavan askeleen ottamiseen. Kun tietoisesti otat yhden askeleen toisen jälkeen, tulet huomaamaan, miten polku alkaa avautumaan kuin itsestään.

Tietyt asiat alkavat vetämään sinua puoleensa ja kuljet eteenpäin juuri sinulle tarkoitettuun suuntaan. Tämä tie ei ensisijaisesti tarkoita menestystä – vaan harmoniaa, sinun, ajatustesi, sanojesi ja toiminnan välillä.

Huomion arvoista kuitenkin on se, että Dharmaa tehdessä ja toteuttaessa on kuitenkin mahdollisuus myös menestyä.

1. Ilon polku

Tämä on kaikkein helpoin tie kohti omaa tarkoitustasi. Ajattele mikä tekee sinut iloiseksi, mikä saa sinut innostumaan, mitä tehdessä tunnet että elät, missä sisäinen liekkisi roihuaa ja sydämesi sykkii palosta? Onko aihe ravinto, leivonta, käsityöt, matkustaminen, kulttuuri, kirjat, tiede, taide, ihmiset, uskonnot, kasvit, sisustaminen? Se voi olla mitä vaan!

”Siellä missä ilosi asuu, siellä myös tarkoituksesi on!”

Sielusi puhuu tunteiden kautta, kuuntele niitä! Kun eteesi tulee tilanne, jossa valintana on pelko tai ilo rakkaudessa, seuraa aina iloa. Löydä ne asiat jotka täyttävät sinut puhtaasti ja aidosti ilon kuplivalla ja voimaannuttavalla energialla. Näin tarkoituksesi myös löytää sinut!

2. Synkronisiteetin polku

Synkronistiset tapahtumat ovat merkkejä siitä, että olet oikealla polulla. Hän, joka on linjassa oman tarkoituksen kanssa, oman Dharman kanssa, saa univerumilta tukea näiden merkkien avulla. Seuraava askel on usein meidän edessä jo, vaikka emme aina näe sitä.

Kun olemme linjassa korkeimman minän ja potentiaalimme kanssa, näemme merkkejä polullamme johdatuksesta. Seuraamalla niitä, kun asia on täysin yhtä syvän tarkoituksesi kanssa, huomaat miten kaikki vaan loksahtelee paikalleen, vaivatta, lähes huomaamatta ja yhtään puskematta! Tunne on kuin taikaa! Huomaat kuinka sinua kannatellaan, tuetaan ja ohjataan eteenpäin ja luotat siihen täysin.

Kun olet linjassa totuutesi kanssa, yhteydessä korkeampaan minään, tiedät täysin mitä sinun tulee tehdä. Sinä tunnet sen, mikä on oikein juuri sinulle. Yhteydestä käsin näemme merkit ja voimme kulkea meille tarkoitetulla polulla, seurata merkkejä, jotka ohjaavat meitä eteenpäin. Nämä merkit ohjaavat meitä kohti meidän oikeaa tarkoitusta.

Katso TÄYSII 2017 -seminaarin tallenteet VELOITUKSETTA! Puhujat: Aira Samulin, Ilkka Koppelomäki, Johannes ”Hatsolo” Hattunen, Jutta & Juha Larm, Nina Rinne, Pasi Rautio, Petri Hiissa, Sanna Kämäräinen, Sanna Wikström, Sonja Kaunismäki, Tomi Kokko & Tony Dunderfelt.

3. Irtipäästämisen polku

Irtipäästäminen on yksi oleellisimmista asioista meidän syvän sisäisen tarkoituksen oivaltamisen polulla.

Mitä enemmän elämässäsi on asioita, ihmisiä, tapoja, ajatuksia, uskomuksia ja kaikkea sitä, mikä ei palvele sinun parastasi, sitä vähemmän sinulla on tilaa nähdä selkeästi ne asiat, ne ihmiset ja tapahtumat, jotka oikeasti tulevat luoksesi ja eteesi mahdollisuutena ja veisi aidosti eteenpäin, palvellen tarkoitustasi.

Pyri päästämään irti kaikesta mikä on vanhaa, mikä ei toimi, mikä ei ole totuudenmukaista ja totta enää tänään. Päästä irti siitä, mikä ei enää palvele sinua. Siivoa komerot, kaapit, jääkaappi, hyllyt ja nurkat – koko ympäristösi! Siivoa myös mielestä pois murheet, negatiivisuus, menneessä jumittaminen ja turha taakka.

Prosessi on pitkä, mutta palkitseva! Puhdistut ja teet tilaa uudelle. Näin voit nousta aivan uudenlaiseen värähtelytaajuuteen ja kutsua luoksesi aitoja valon, puhtaan nenergian ja voiman lähteitä. Avaudu vastaanottamaan se mikä sinulle on tarkoitettu, mutta tee ensin sille tilaa.

4. Uudelleen ohjautumisen ja löytämisen polku

Koska ihmisille annetaan paljon lahjaksi, on hyvin inhimillistä, että opimme arvostamaan ja löytämään meille todellisudessa tärkeitä asioita menettämisen ja kärsimyksen kautta.

Terveys ja tasapaino tulevat meille yleensä syntymälahjana, samoin Dharma, meidän elämän tarkoitus, on jo ohjelmoitu meihin valmiiksi. Siksi usein käy niin, että ensin on tapahduttava jokin kärsimyksen kokemus, menetys, sairaus, jokin epätasapainon tila, ennen kun oivallamme mikä meille tuottaa todellista aitoa iloa, onnea ja hyvinvointia.

”No mud, no lotus.” -Zen Monk Thich Nhat Hanh

5. Harjoittelun polku

Meditaatiota ja joogaa on harjoitettu tuhansien vuosien ajan. Niillä on ylläpidetty tasapainoa elämässä, sekä kehossa, että mielessä. Se on ollut väylä myös korkeampiin tietoisuuden tasoihin. Joogaa ja meditaatiota on hyvä sisällyttää jokaiseen päivään.

Ne lisäävät hyvää oloa, selkeyttä, rauhallisuutta ja yhteyden tunnetta sekä kehoon, että mieleen. Keskittyminen on myös harjoittelun tulos. Sille täytyy vain antautua. Me olemme kaikki täällä harjoittelemassa. Hiljentämällä mielen melut, voi herkemmin päästä yhteyteen oman syvän viisauden kanssa ja voi helpommin löytää ne asiat, jotka ovat todellisuudessa tarkoitettu meille.

Yhtä lailla voi kirjoittaa kiitollisuuspäiväkirjaa, opetella soittamaan jotakin soitinta, maalata ja piirtää, kävellä ja viettää aikaa luonnossa. Voit muodosta omia hyvän olon inspiroivia ja luovia rituaaleja. Anna mielikuvituksen ja luovuuden kuljettaa! Tee sitä, mikä lisää iloa!

6. Olemisen polku

Ota aikaa olemiseen ja kiinnitä huomio sen laatuun. Oleminen ei tarkoita tv:n katselua, pelien pelaamista tai somettamista. Sammuta kaikki elektroniikka ja ota täydellistä olemattomuuden aikaa luonnollisesti. Mene ulos kävelylle, istu rannalla, metsässä tai puistossa. Opettele luomaan näitä tekemättömyyden pieniä taskuja joka päiväiseen elämään. Kutsu oleminen kylään yhä useammin.

Olemisen hetkissä annat itsellesi mahdollisuuden pysähtyä, kuunnella ja linjautua omaan todelliseen sisäiseen tilaasi, luonnon sykleihin, universumiin, kaikkeuteen ja itseesi, sekä sinun keskikohtaan – Sinuun ja Sydämeesi.

Meille jokaiselle on annettu erityislahja. Kun jokainen pyrkii tuomaan omaa erityislahjaa esille parhaalla mahdollisella tavalla ja elämään korkeimmassa potentiaalissaan, yhä useammat meistä alkavat elämään oman Dharman – elämän tarkoituksen mukaan. Tämän myötä koko maapallo ja univerumin tietoisuus kohoaa ja täällä on kaikilla yhä parempi olla ja asua.

Artikkelin kirjoittaja Sara Adolfsen

Sara Adolfsen on Kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin valmentaja, Henkinen valmentaja ja Terveydenhoitaja - sen todellisessa merkityksessä. Sara on funktionaaliseen lääketieteeseen perehtynyt ravintovalmentaja, tietoisen, läsnäolevan, ja luonnonmukaisen elämän puolestapuhuja, johon keskeisesti kuuluu sydänyhteys ja voimaantuminen sitä kautta. Sara on myös erikoistunut uupumukseen, sen ennaltaehkäisyyn ja hoitoon valmennuksissa.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

LAHJASI

TÄYSII 2017 -seminaarin tallenteet

Katso TÄYSII 2017 -seminaarin tallenteet VELOITUKSETTA! Puhujat: Aira Samulin, Ilkka Koppelomäki, Johannes ”Hatsolo” Hattunen, Jutta & Juha Larm, Nina Rinne, Pasi Rautio, Petri Hiissa, Sanna Kämäräinen, Sanna Wikström, Sonja Kaunismäki, Tomi Kokko & Tony Dunderfelt.