Joakim Parkkonen on ravintoloitsija, yrittäjä ja keittiömestari.
Nuorena Joakim ei nähnyt, eikä ymmärtänyt tulevaisuutta. Tunne siitä, että haluaa saavuttaa jotain, oli vahva, mutta lähtökohdat ja tukiverkosto nuorisolaitoksissa kasvaneelle pojalle olivat heikot. Viisitoistavuotiaana omilleen muutettuaan maailma oli sekava ja kolkko.
Tie johti ammattikoulun ravintola-alalle ja kun opettaja kysyi, kuka on kiinnostunut yrittäjyydestä, muutti se Joakimin elämän suunnan.
Viisitoista vuotta myöhemmin Joakim on avannut kuusi ravintolaa, valittu Hämeenlinnan Vuoden nuoreksi yrittäjäksi, perustanut kiinteistösijoitusyhtiön ja johtaa miljoonien liikevaihtoa tekevää yhtiötä.
Tähän matkaan on mahtunut niin epäonnistumisia, koronakriisin aiheuttamia haasteita ravintola-alalla, loppuun palamista ja henkistä taistelua, kuin myös taloudellista ahdinkoa ja epätoivoa.
Jossain vaiheessa Joakim ymmärsi, että lapsuuden aiheuttama suorittamisen paine antoi voimaa saavuttaa asioita, mutta silti se ei tuntunut merkitykselliseltä.
Joakim ryhtyi kuuntelemaan itseään ja etsimään merkitystä asioille.
Ajan myötä Joakim ymmärsi mitä arvot tarkoittavat. Arvot määrittävät mikä itselle on merkityksellistä.
Omien arvojen oppiminen ei ole yksiselitteinen polku, mutta ymmärrettyään niiden merkityksen, on arvojen voima yksi vahvimpia.
Omien arvojen määrittäminen ja ymmärtäminen on yksi elämän tärkeimpiä vaiheita ja se luo jokaiselle mahdollisuuden oman itsensä löytämiseen.
Maailma muuttuu, ihminen muuttuu ja ihmisen arvot muuttuvat siinä matkalla. Parhaillaan arvot ovat kuin jokapäiväinen keskustelukumppani omassa itsessään, jonka kanssa voi johtaa yritystoimintaa, kehittää itseään, luoda ihmissuhteita, johtaa henkilöstöä ja rakentaa tulevaisuutta – hetkessä eläen.
Tutustu Joakimiin: Verkkosivut / Verkkosivut / Instagram / LinkedIn / joakim(at)jjrestateam.com / 045 – 184 8182
Joakim Parkkonen | Eettisten arvojen voimalla voi tavoittaa tulevaisuuden
Mitä nuori ravintoloitsija ajatteli ja mistä hän ammensi voimansa tavoitella omaa päämääräänsä läpi pandemian, lähialueen sodan, inflaation ja ravintola-alalle tulleiden massiivisten muutosten vastatuulessa?
Ravintoloitsija Joakim Parkkonen on rakentanut ravintolakulttuuria Hämeenlinnaan seitsemän vuoden ajan, tavoitteenaan tehdä omasta koti- ja synnyinkaupungistaan viehättävämpi, mahdollistavampi ja kulttuurillisesti monimuotoisempi.
TÄYSII 2024 -seminaarin puheessaan kolmekymppinen yrittäjä kertoo miten hän on rakentanut eettiset arvot itselleen ja toiminnalleen – ja miten tämä näkyy käytännön tasolla? Mitä hän on oppinut kuluneiden vuosien aikana, kuinka paljon arvot ovat häntä ohjanneet ja mitä arvopohjainen ajattelu voi elämään antaa? Joakim antaa vinkkinsä, miten jokaisen kannattaisi pohtia ja pyrkiä ymmärtämään omia arvojaan omassa elämässään?